Czy można kogoś zastrzelić w samoobronie, ale używanie gazu pieprzowego przeciwko ludziom jest przesadą i jest nielegalne?
Myślę, że gaz pieprzowy na niedźwiedzie jest prawdopodobnie lepszy niż pierdzenie, ale nadal wolałbym broń palną każdego rodzaju, aby zatrzymać szarżującego niedźwiedzia.
Ciągle widzę te filmy na YT z tymi wariatami, którzy tracą panowanie nad sobą na innych z powodu jakiejś wymyślonej obelgi lub wykroczenia, które ich dotknęło, gdzie wysiadają i zaczynają walić w czyjeś okno, więc przy braku broni palnej z ich strony nie ma jasnej sprawy nawet do wymachiwania bronią palną, więc to doprowadziło mnie do gazu pieprzowego na niedźwiedzie, pełna twarz tego odebrałaby zapał prawie każdemu wariatowi, to właśnie doprowadziło mnie do legalności gazu pieprzowego na niedźwiedzie.W rzeczywistości, jeśli chodzi o obronę siebie, bliskich, a nawet niewinnego nieznajomego, kogo obchodzi, czego używasz. Użyłbym piły łańcuchowej lub młotka ślusarskiego, jeśli to wszystko, co miałbym. Mam to gdzieś, co mówi prawo.